رد شدن از پیوندها
تغییر نسل

تحول فرهنگ کار پا به پای نسل جدید

مترجم: منا اختیاری 
همان توکر، معاون ارشد ۳۲ ساله واحد تعامل با مشتری شرکت لین ترالور (LaneTerralever) که یک آژانس بازاریابی مستقر در فینیکس است، در گفت‏‌وگو با بیزنس اینسایدر گفته: «درباره نسل زد چیزهای زیادی وجود دارد که من عاشقشان هستم. آنها خلاق و نترس هستند. من در یک آژانس بازاریابی کار می‏‌کنم که خدمات کاملی ارائه می‌دهد. در اینجا رهبری چند تیم را برعهده دارم که بیشتر مسوول محتوا، تجربه کاربر و تضمین کیفیت هستند. ۶ سال است که مدیر شده‏‌ام و مسوول هفت نفر هستم. من از اینکه به افراد کمک کنم رشد کنند و قدم بعدی‏‌شان را بشناسند لذت می‏‌برم. این بهترین قسمت از شغل من است.»

دنیای اقتصاد :

کار با نسل زد متفاوت از مدیریت هزاره‌‌هاست. تقریبا سه سال است که کارکنان نسل زد را مدیریت می‌‌کنم. این نسل در مقایسه با نسل هزاره رویکرد جالبی نسبت به کار دارد. برخی شکایت می‌کنند که کار کردن با این نسل سخت است، اما اینکه این نسل انتظارات بالایی دارند، به دنبال تعادل بین کار و زندگی هستند و کارفرمایی می‌‌خواهند که به زیردستانش اهمیت بدهد اصلا چیز بدی نیست. وقتی افراد روی جنبه‌‌های چالش‌‌برانگیز کار با نسل زد گیر می‌کنند، تمام نکات مثبت این تعامل را از دست می‌دهند. اگر من از یکی از نسل زدی‌‌های تیمم بخواهم کاری انجام دهد که سررشته‌‌ای از آن ندارد، او می‌رود ویدئوی یوتیوبی در آن مورد تماشا می‌کند و بالاخره از آن سر در می‌‌آورد و انجامش می‌دهد. من آموختن به اعضای نسل زدی تیمم را دوست دارم، اما در آن‌‌ واحد خودم هم از آنها می‌‌آموزم. این چیزی است که آنها به من یاد داده‌‌اند:

مسکن حمایتی

من تا پیش از شروع به کارم با نسل زد، عمدتا از روش‌های سنتی همچون ایمیل برای برقراری ارتباط با همکارانم استفاده می‌‌کردم. اما نیروهای نسل زد من علاقه‌‌ای به استفاده از آن پلتفرم‌‌ها نداشتند و ترجیح می‌‌دادند در شبکه‌‌های اجتماعی به من پیام بدهند.

بخشی از دلیل این مساله به ماهیت کار ما برمی‌‌گردد، چون ما سروکار زیادی با شبکه‌‌های اجتماعی داریم. اما دلیل دیگرش این است که دوست دارند از پلتفرم‌‌هایی برای تبادل اطلاعات استفاده کنند که برایشان الهام‌‌بخش است.

آنها در تیک‌‌تاک و اینستاگرام به من پیام خصوصی می‌دهند تا درباره ایده‌‌هایی صحبت کنند که فکر می‌کنند ممکن است مشتریان به آنها علاقه نشان بدهند.

در ابتدا برای من آسان نبود و در استفاده از رسانه‌‌های اجتماعی برای ارتباط گرفتن و تبادل اطلاعات، رسیدن به تعادل درست بین کار و معاشرت اجتماعی نیاز به کمی تلاش و انطباق داشتم.

اما به این نتیجه رسیدم که اگر به کارشان می‌‌آید، به خاطر انتخابشان سرزنششان نمی‌‌کنم و به آنها حس بدی نمی‌‌دهم. درست است که من به این شیوه کار عادت نداشتم، اما در هر حال کار بود و حالا دیگر به آن عادت کرده‌‌ام و برای ما شیوه خوبی است.

نسل زدی‌ها خجالت نمی‌‌کشند از شما بخواهند موضوع را بیشتر برایشان توضیح دهید و باز کنید و من این را بسیار دوست دارم. وقتی به یکی از اعضای نسل زدی تیمم بازخورد دادم، گفت: «از بازخوردی که به من دادی ممنونم. ممکن است نشانم دهی منظورت چه بود یا برایم بیشتر توضیحش دهی؟» این رویکرد به من می‌‌فهماند که آنها به کمک بیشتری برای درک موضوع احتیاج دارند.

من اغلب موقع بررسی و ارزیابی کارها خودم تغییرات لازم را اعمال می‌‌کنم. یکی از اعضای تیمم از من خواست که نشانش بدهم اگر من بودم آن متن را چگونه می‌‌نوشتم و قسمت‌‌های مورد نظرم را مشخص کنم. ممکن است نسل‌‌های قدیمی‌‌تر هرگز چنین درخواستی نکنند. ما همیشه کار ویرایش شده نهایی را می‌‌گرفتیم و به کارمان ادامه می‌‌دادیم. من این خصلت نسل زدی‌‌ها را بسیار دوست دارم که می‌‌خواهند به ریشه مشکل برسند.

کارکنان نسل زد نسبت به نسل‌‌های دیگر احتیاج به اطمینان بخشی بیشتری دارند. اجازه بدهید مثالی برایتان بزنم. معمولا اگر لازم باشد در مورد مساله‌ای با هر کدام از اعضای تیمم صحبت کنم، اغلب به او پیام می‌‌دهم و معمولا چنین چیزی می‌‌گویم که: «یک دقیقه فرصت داری؟» یا «وقت داری حرف بزنیم؟

اعضای نسل زدی تیمم به من گفتند که این جمله آنها را به وحشت می‌اندازد. پس حالا نحوه برخوردم با آنها را تغییر داده‌‌ام تا این مشکل را حل کنم. مثلا می‌‌گویم: «یک ثانیه وقت داری؟ اتفاق خوبی است.» یا «یک ثانیه وقت داری؟ درباره فلان مشتری سوالی دارم.» که نتیجه بهتری دارد.

متوجه شده‌‌ام که چون برای بسیاری از نسل زدی‌‌ها این اولین نقش حرفه‌‌ای‌‌شان در زندگی است، ممکن است بیشتر از نسل‌‌های پیشین، زندگی شخصی را به محیط کار بیاورند. یاد گرفته‌‌ام که وقتی این اتفاق می‌‌افتد کمکشان کنم مکث کنند، روی مشکل پیش‌‌ آمده کار کنند و به کارشان ادامه بدهند.

گاهی اوقات این کار خسته‌‌کننده است، اما ارزشش را دارد. من یاد گرفته‌‌ام که چگونه بین نیازهای عاطفی شخص و نیازهای کسب و کار تعادل برقرار کنم.

وقتی از دانشگاه فارغ‌‌التحصیل شدم و وارد بازار کار شدم، رکود اقتصادی سال ۲۰۰۸ تازه تمام شده بود. مدیران بسیار خوبی هم داشتم. اما فرهنگ کار سختگیرانه‌‌ای وجود داشت و لازم بود همیشه در دسترس باشیم. در نیمه اول دوران کاری‌‌ام فرسودگی شغلی مایه افتخار بود. اما نسل زد از لحظه ورود به بازار کار گفتند: «من نیستم.» آنها به دنبال تعادل بهتری بین کار و زندگی هستند.

از برنامه‌‌ای که برای شبشان دارند صحبت می‌کنند یا می‌‌گویند مثلا می‌‌خواهند یک روز مرخصی بگیرند که هیچ کاری نکنند و روزشان را فقط به استراحت بگذرانند. اوایل برای من سخت و چالش‌‌برانگیز بود که بپذیرم برای آنها زندگی در اولویت است و کار در درجه دوم اهمیت قرار دارد. اما رویکرد آنها باعث شد تعادل بین کار و زندگی خودم را بازبینی کنم. قبلا شب‌‌ها چند ساعت کار می‌‌کردم، اما حالا دیگر این کار را انجام نمی‌‌دهم و در طول روز هم وقفه‌‌هایی برای استراحت به خودم می‌‌دهم. من در کنار نسل زد متوجه شدم که در درازمدت فرسودگی شغلی به نفع هیچ‌‌کس نیست. اگر ببینم کسی از اعضای تیمم در سه ماه گذشته از مرخصی استفاده نکرده، کاری می‌‌کنم که حتما مرخصی بگیرند. من می‌‌خواهم الگوی خوبی برای آنها باشم.

اگر به‌‌عنوان یک مدیر به خودتان زحمت بدهید تا بفهمید چگونه با نسل زد کار کنید و چطور کمکشان کنید موفق شوند، جوانان باهوش و پرشوری به دست می‌‌آورید که می‌‌خواهند کارشان را خوب انجام دهند. همیشه افرادی خواهند بود که بخواهند به مدل قدیمی مدیریت و فرهنگ کاری پایبند باشند، اما با تغییر جهان و ورود نسل‌‌های جدید به محیط کار، ما هم ناگزیر به تغییر هستیم.

اخبار مرتبط

گره نامرئی بازار اجاره

گره نامرئی بازار اجاره

هزینه اجاره یک نفر (مستاجر)، درآمد نفر بعدی (موجر) است؛ این منطق اقتصادی به همراه «فرمول اقتصادی» ضمیمه آن می‌‌‌‌گوید: مشکل «اجاره‌‌‌‌بها» نیست، «فقر» است

ادامه مطلب »
اُفت کارآیی با توهم دانایی

اُفت کارآیی با توهم دانایی

شعیب حسنی / مدیر منابع انسانی «دنیای‌اقتصاد»این روزها در سازمان‌ها و تیم‌‌‌های مدیریتی، با مدیرانی روبه‌‌‌رو شده‌‌‌ام که با وجود نداشتن دانش عمیق در حوزه

ادامه مطلب »
تدبیر برای مسکن

تدبیر برای مسکن

کارشناسان خبره اقتصاد مسکن در همایشی که به میزبانی «دنیای‌اقتصاد» برگزار می‌شود، برای حل دو ابر‌چالش بخش مهم اقتصاد همفکری خواهند کرد   دنیای اقتصاد-گروه

ادامه مطلب »
تنبیه مالیاتی خودرو سوارها

تنبیه مالیاتی خودرو سوارها

دنیای اقتصاد : در شرایطی واردات خودروهای اقتصادی با سقف قیمتی ۲۰هزار دلار برای تنظیم بازار خودروی کشور، آزاد اعلام شد که خودروهای اقتصادی مد نظر

ادامه مطلب »
Facebook
Twitter
LinkedIn

پیام بگذارید